Sayfalar

abayı yakmak deyimi ne demek

Abayı yakmak deyimi ne demek





Aba cübbe türü bir giysidir Abayı yakmakta aşkından bu giysiyi yakmaktır.
işte örnek cümleli bir abayı yakma deyimi




Alaman kızına abayı yakalı beri, gitarı elinden düşürmez oldu.

Abacı, kebeci, ara yerde sen neci? deyimi ne demek: "Tamam, ilgililer bu işe karışabilirler, ama sen neci oluyorsun" anlamında kullanılır.


Abbas yolcu deyimi ne demek: 1. Yola çıkmaya kesin kararlı."Abbas yolcu! Daha fazla oyalamayın." 2. Ölmek üzere (olan). "Komaya girdi, abbas yolcu mu ne?"

Abesle iştigal etmek deyimi ne demek: Yersiz, yararsız, boş ve anlamsız şeylerle vakit geçirmek."Şu yaşa geldin, ama abesle iştigal etmekten vazgeçmedin."


Abuk sabuk konuşmak deyimi ne demek: Düşünmeden, birbiriyle ilgisi olmayan, tutarsız, saçma sapan söz söylemek. "Yeter artık, abuk sabuk konuşmalarına daha fazla dayanamayacağım."


Abur cubur deyimi ne demek: Yararlı olup olmadığı düşünülmeksizin rast gele yenen, yemek yerini tutmayan yiyecekler."Ne diye çocukların karnını abur cuburla doyuruyorsun?"


Aceleye getirmek (dara getirmek) deyimi ne demek: 1. Bir işi gerektiği gibi yapmayıp, zaman darlığından yararlanarak birini aldatmak. "Tezgâhtar aceleye getirerek gömleğin defolusunu vermiş."2. Zaman darlığı sebebiyle gereken özeni göstermemek. "Yazın hiç de güzel değil, aceleye getirmişsin."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bilgi verin aydınlatın;