Sayfalar

mira ismi kuranda nerde hangi surede geçiyor nasıl geçiyor

Mira ismi Kuranda geçer mi? nerde geçer


Mira isminin Latince ispanyolca itayanca karşılığı vardır. hedef tahtası nişane gibi anlamlara gelir.
Mira isminin arapça da da anlamı vardır. arapça da Mira "Tartışma Münakaşa" anlamına gelir anlamı güzel bir isim değildir.
Mira ismi Kuranda Geçer mi? evet kuran ayetlerinde tartışma,çekişme,münakaşa kelimesinin geçtiği her yerde Mira kelimesi de geçer doğal olarak.




Mira Kız ismi midir Erkek ismi midir?
Aslında mira isim değil arapça bir sıfattır. sadece telaffuzu güzel ve zor bulunuyor diye mira ismini beğenmek doğru birşey değildir.


Mira ismi mesela Kuranda nerde nasıl geçer? Mira"nın arapça olan yani kuranı kerimde geçen anlamına gelince:

Arapça’da mira; ‘tartışmak’, ‘münakaşa etmek’, ‘karşı çıkmak’ ve ‘direnmek’ anlamlarındaki “مرى , m-r-y”’den gelen “مراء , mirâ’”; ‘tartışma’, ‘münakaşa’, ‘cedel’ ve ‘şüphe’ anlamlarında kullanılmaktadır. Bu anlamda mirâ kelimesi Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. (Bkz. Kehf Suresi, 18/22)

Çocuğa Mira ismi Konulur mu?
Çocuklara Mira ismini vermenin dinen sakıncası olup olmadığı konusuna gelirsek;Dinimiz Çocuklara isim verme konusunda Anne Ve Babaya ağır bir sorumluluk yüklemiştir.Çocuklarına bir Müslüman ismi vermek evladın Anne ve Baba üzerindeki sayılı haklarından biridir.Ve Kıyamet günü herkesin ismi ile Çağrılacağı rivayet edilmektedir.Ayrıca kişi ismi ile müsemma olacağından ismin ifade ettiği anlamda ziyade önemlidir.

"Mira "kelimesini Kuranı Kerimde geçiyor diye koyabilirmiyiz dersek: Cevap şudur:Bu ismin arapça olarak Kuranı Kerimde geçtiği haliyle koymak doğru olmaz.Zira Kuranı Kerimde ifade ettiği anlam "tartışmak,münakaşa etmek,cedel, ve şüphe gibi anlamlardır ki,çocuklara sırf kuranda geçiyor diye böyle bir isim vermek doğru değildir.isim verirken önemli olan içerdiği anlamdır.